ERASMUS+ OFFICE - Pasaport, Vize ve Sigorta İşlemleri

Pasaport - Vize - Sigorta

a. Pasaport alırken Erasmus HareketliliÄŸinden faydalanacağınız ve öÄŸrenci olduÄŸunuz için harç ödemeyeceksiniz ancak pasaport cüzdan bedeli ödenmesi gerekir.

b. Vize iÅŸlemleri yararlanıcıların yükümlülüÄŸündedir. Bazı ülkelerin istediÄŸi ekonomik durum garantörlüÄŸü için üniversite rektörlüÄŸü tarafından öÄŸrencinin Erasmus öÄŸrencisi olduÄŸunu ve bu kapsamda kendisine aylık belirlenen hibe miktarı kadar destek verildiÄŸini içeren bir yazının büyükelçiliÄŸe iletilmesi vize alınması konusunda kolaylık saÄŸlayabilecektir. Vize için baÅŸvuracağınız ülke konsolosluÄŸundan, en az ne kadar süre geçerliliÄŸi olan bir pasaporta sahip olmanız gerektiÄŸini araÅŸtırınız ve pasaport baÅŸvurusunda ne kadar süreli   bir pasaporta ihtiyacınız olduÄŸunu mutlaka belirtiniz.

c. BaÅŸvuru sırasında sıkıntı yaÅŸamamak için gidilecek ülkenin konsolosluÄŸu/büyükelçiliÄŸi tarafından ilan edilen istenilen bütün evrakların tamamlanmış olmasına çok dikkat edilmelidir. GideceÄŸiniz ülkenin ilgili KonsolosluÄŸu/BüyükelçiliÄŸi ile iletiÅŸime geçerek ÖÄŸrenci Vizesi baÅŸvurusunda hangi belgelerin gerekli olduÄŸunu öÄŸreniniz ve belgeleri hazırlamaya baÅŸlayınız.

d. Tarafımızdan vize iÅŸlemlerinizde size yardımcı olacak Erasmus ÖÄŸrenci Belgesini (vize/hibe yazısı) alınız. Ä°lgili belgede yurtdışındaki öÄŸrenim süreniz ve alacağınız hibe miktarını belirtilecektir.

c. SaÄŸlık Sigortası yaptırılmalı ve fotokopisi Merkezimize sunulmalıdır. Partner üniversiteler farklı kapsamlarda SaÄŸlık Sigortası talep edebilirler. Ä°stenilen kapsamdaki sigorta gerekli teminatları karşılıyorsa, hibe sözleÅŸmesi için kullanılabilir.