ERASMUS+ OFFICE - Genel Başvuru Bilgileri

 

Başvuru Süreci, Kural ve Koşullar

Erasmus+ programına başvuracak öğrencilerin, başvuru için sağlamaları gereken asgari şartlar şunlardır:

1. Üniversitemiz bünyesinde örgün eğitim kademelerinin birinde [Birinci (Ön lisans ve lisans), ikinci (Yüksek lisans) veya üçüncü kademe (Doktora)] bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olmak;

a.       Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif not ortalaması en az 2.20/4.00 (58/100) olmak,

b.       İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif not ortalaması en az 2.50/4.00 (65/100) olmak.

2  Yüksek lisans ve doktora öğrenimine yeni başlayan öğrenciler, bir önceki yüksek öğretim kademesindeki mezuniyet notu ile başvuruda bulunabilir. Benzer şekilde, yatay veya dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalamaları dikkate alınır.

3.  Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir alandan hareketliliğe başvurabilir.

4. Kaydını dondurmuş olan öğrenciler başvuru yapabilir ancak dondurduğu dönemde sadece gönüllü staj hareketliliği gerçekleştirebilir.

5. Öğrenci, mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce Erasmus faaliyetlerinden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam süre 12 Ay’ı geçmemesi gerekir. Her bir öğrenim kademesinde hibeli veya hibesiz hareketlilik hakkı 12 aydır.

6. Staj başvurusu açık olan çağrılarda son sınıf öğrencileri staj faaliyetine hak kazanmak için başvuru yapabilir. Mezuniyet durumunu takiben 12 ay içinde başka bir yükseköğretim kurumuna kaydolmamak şartıyla staj faaliyetinden yararlanabilir.

7. Öğrencinin disiplin cezası alması veya alttan dersi olması gibi sebepler Erasmus programından faydalanmasına engel değildir.

8. Öğrenci seçimi, ilan edilen değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanları dikkate alınarak, bölümler bazında, en yüksek puanı alan öğrenciden başlanarak yapılır ve asil ve yedek olarak belirlenmesi suretiyle gerçekleştirilir. En yüksek puanı alan öğrenciler bütçe kontenjanı dâhilinde asil seçilir.